ZMA: Hvad er det og hvordan virker det?

Du har sikkert hørt folk snakke om det populære tilskud ZMA. Men hvad er det egentlig – og hvad er det godt for? I denne artikel kan du læse alt det vigtigste om ZMA og finde ud af, om det er noget, du med fordel kan inkludere i din kostplan.

Hvad er ZMA?

ZMA er et populært mineraltilskud bestående af zink, magnesiumaspartat og vitamin B6. Det bruges ofte af bodybuildere, atleter og gymnaster til at øge muskelopbygningen og testosteronniveauet i kroppen.

ZMA står for “Zink Magnesium Aspartate”. Det er oprindeligt udviklet af Victor Conte, grundlæggeren af ​​BALCO Laboratories og SNAC Nutrition.

Udover zink og magnesium indeholder ZMA også vitamin B6. Dette vitamin er blevet tilføjet for at øge optagelsen af ​​de to foregående. Alle tre komponenter er meget vigtige for, at kroppen kan fungere ordentligt, og selvom de fleste får nok zink og vitamin B6, er der mange, der ikke får nok magnesium.

Hvordan virker ZMA?

Forskning fra Western Washington University viste, at en gruppe, der dyrkede vægttræning og tog ZMA, havde en stigning i frie og naturlige testosteronniveauer på henholdsvis 33,5 og 32,4 procent mod et fald på 10 procent i en placebogruppe.

Læs også: Vil du opbygge muskler hurtigt?

Tilskud af Zink Magnesium Aspartate er desuden blevet forbundet med:

  • Muskelstyrke
  • Søvn
  • Sexlyst
  • Humør
  • Selvværd

Zink hjælper med at opretholde testosteronniveauet og giver dig en normal reproduktionsevne og fertilitet. Vitamin B6 hjælper med at reducere træthed. Magnesium bidrager til normal muskelfunktion. Kombinationen af ​​disse tre aktive ingredienser vil give dig et bedre testosteronniveau og dermed også en bedre proteinsyntese.

Læs også: Testosteron: Din store guide

Det fører til bedre træningsresultater, mere energi og generelt bedre velvære. Med en forbedret nattesøvn vil du også være mere oplagt til at overkomme udfordringer i løbet ad dagen, og mindre humørsvingninger vil gøre det lettere for dig at indgå i sociale sammenhænge.

Hvornår skal det tages?

De fleste vitaminer og mineraler, der har en genopbyggende virkning på kroppen, gør deres bedste arbejde imens du hviler dig. Derfor er det en god idé at tage ZMA enten før du går i seng eller når du har overstået en omgang træning. Magnesium, som er forbundet med muskelfunktion, kan hjælpe dig til at slappe bedre af under søvnen og dermed også en bedre genopbygning af kroppen.

Vær opmærksom på, at Zink Magnesium Aspartate ikke bør tages sammen med fødevarer eller kosttilskud, der indeholder calcium. Calcium kan nemlig forhindre eller forringe optagelsen af ​​de aktive stoffer i ZMA. Calcium indgår i flere forskellige fødevarer, for eksempel i yoghurt, mælk, beriget soyamælk, laks, spinat og chia-frø.

Er der nogen bivirkninger?

Det lyder måske skræmmende med en forkortelse som “ZMA”. Men et Zink Magnesium Aspartate-supplement indeholder helt naturlige mineraler og vitaminer, som kroppen har brug for, og som måske mangler i den daglige kost.

Ved normal brug er der ingen bivirkninger. Du skal naturligvis tage den rette dosis og være opmærksom på ikke at tage for meget af et kosttilskud.

Magnesiumforgiftning opstår kun sjældent, da nyrerne fjerner et eventuelt overskud af dette mineral. Det er en hel del mere almindeligt med mangel på magnesium. Det kan blandt andet medføre, at du får lettere muskelspasmer og kramper, og du kan føle dig følelsesløs i dele af kroppen.

Zinkforgiftning opstår kun, hvis du indtager 10 gange så meget som det, der indgår i en normal dosering. Zinkforgiftning er derfor også ret usædvanligt at få, men sørg for at holde dig under de anbefalede maks. 45 milligram per dag.

Læs også: Hvad er vitamin B6 – og hvad er det godt for?

Alt i alt er der meget få ting, du skal bekymre dig om med ZMA og dets bivirkninger, hvis du bruger din sunde fornuft og tager normale doser.

Vil du også prøve?

Kosttilskuddet T8 har tusindvis af tilfredse brugere i hele Norden. Det indeholder blandt andet den anbefalede mængde ZMA, ligesom Mucuna pruriens kan bidrage til at styrke sexlysten og forbedre fertiliteten.

GRATIS

FRAGT

SIKKER

BESTILLING

HURTIG

LEVERING

T8 form #1

Prøv T8 i 60 dage

50% rabat – kun kr 174,-

Du bliver videresendt til en ordreformular udfyldt med oplysninger knyttet til dit telefonnummer. Her kan du læse mere om abonnement og vilkår, før du bestiller. Du bestiller ikke noget endnu.

Hvad sker der, når du bestiller?

I dag

Bestil nemt og prøv i 60 dage til halv pris.

5-7 dage

Hurtig levering. Fri fragt. Diskret forsendelse.

30 dage

Giv besked inden for 30 dage, hvis du ikke ønsker en ny forsendelse.

60 dage

Du modtager en ny forsendelse med 4 måneders forbrug til 174,- pr. måned (i alt 696,-).

Hvad sker der, når du bestiller?

I dag

Bestil nemt og prøv i 60 dage til halv pris.

2-3 dage

Hurtig levering. Fri fragt. Diskret forsendelse.

30 dage

Giv besked inden for 30 dage, hvis du ikke ønsker en ny forsendelse.

60 dage

Du modtager en ny forsendelse med 4 måneders forbrug til 174,- pr. måned (i alt 696,-).