Testosteronmangel: Du bliver mindre og mindre mand!

Testosteron-niveauerne hos mænd er faldet gradvist gennem de sidste mange år: Flere mænd på 40 år vil i dag opleve problemer relateret til testosteronmangel, end for blot to årtier siden. Samtidig viser flere europæiske undersøgelser, at sædkvaliteten hos den gennemsnitlige mand ikke længere er så potent.

Så… hvad sker der egentlig med os mænd?

Den mest omfattende undersøgelse af det generelle testosteronniveau i den mandlige befolkning er fra 2007, hvor Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism * afslørede et testosteronfald hos amerikanske mænd siden 80’erne på 1% årligt.

En 60-årig mand i 2004 havde 17% mindre testosteron end en 60-årig i 1987.

En lignende undersøgelse af den danske befolkning viste, at testosteronniveauerne blandt danske mænd i perioden mellem 1920 og 1960 var faldet med et tocifret antal procent!

Mænd er blevet svagere

Derfor er det måske ikke underligt, at unge mænd i dag er svagere, end de tidligere har været. I en amerikansk undersøgelse fra 2016 ** kunne den gennemsnitlige 20-34-årige skubbe med en kraft på 44,45 kilo med højre hånd. Det er 8,62 kilo mindre end hvad en mand i samme alder klarede i 1985.

Læs også: Testosteron: Din store guide

Hvorfor mister vi al denne maskuline magt?

Billedet er meget kompliceret, og faktorerne er mange. Store samfundsmæssige ændringer spiller ind. For eksempel arbejder mange mænd ikke længere i fysisk krævende job, og vi sidder i stedet stille mange timer om dagen og tager på i vægt. Testosteronproduktion hæmmes af fedme, og derfor kan testosteronmangel have en sammenhæng med livsstil. Der er også mange, som hævder, at kemiske stoffer og forurening i husholdningsprodukter er årsagen til faldende testosteronniveauer og testosteronmangel.

Men kan det også være, at mænd nu lever i et samfund, der ikke værdsætter traditionelle maskuline værdier så meget? I en videnskabelig undersøgelse spurgte forskere en gruppe millennials (mennesker født mellem 1980-1995), hvor de selv syntes, de befandt sig på den maskuline skala. Kun 30% af de 18-29-årige så sig selv som “fuldstændig maskuline”. 

Det tilsvarende tal hos mænd over 65 år var langt højere, nemlig 65%.

Testosteron giver livskvalitet

Selvom samfundet ikke længere kræver, at du går ud i skoven og skyder vilde dyr for at overleve, er testosteron stadig afgørende for mænds fysiske og mentale sundhed. Undersøgelser viser, at testosteron øger knoglemasse, muskelstyrke og forbedrer seksuel funktion.

Testosteron sænker også kolesterol og modvirker insulinresistens. Det er også yderst vigtigt for produktionen af ​​sædceller, for hvordan mænd lagrer fedt på kroppen og for produktionen af ​​røde blodlegemer.

Mangel på testosteron – what to do?

Når du mister testosteron, oplever du, at din krop ændrer sig, du kan blive deprimeret og miste både selvtillid og lyst.

Heldigvis er der flere måder at gøre en indsats mod mangel på testosteron. Kost og motion spiller en vigtig rolle for din sundhed, herunder testosteronproduktion. Desuden kan et kosttilskud som T8 hjælpe din testosteronproduktion den rigtige vej.

Symptomer på testosteronmangel

I modsætning til kvinder, der oplever et hurtigt fald i hormoner i overgangsalderen, er mandens fald i testosteronniveauer mere snigende og kan være vanskeligt at opdage i starten.

Men der er nogle tegn, du skal være opmærksom på.

Du er mere træt

Mænd med mangel på testosteron oplever ofte en følelse af at være trætte og udmattede. Hvis du er konstant træt og for eksempel ikke kan finde motivation til at træne, kan dette være et tegn på, at du mangler testosteron.

Du mister muskler

Testosteron er en utrolig vigtig byggesten, når det kommer til muskelmasse, og mænd, der mister testosteron, oplever også, at de mister muskelmasse, og at det er sværere at genopbygge.

Du får mere fedt på din krop

Mænd med mangel på testosteron har også en tendens til at få mere kropsfedt, og dette er starten på en dårlig spiral. En masse kropsfedt forhindrer nemlig produktionen af ​​testosteron og fremmer produktionen af ​​det kvindelige hormon østrogen.

Du oplever humørsvingninger

Irritation, lavere selvtillid, koncentrationsbesvær, depression. Fordi testosteron er vigtigt i så mange processer i kroppen, påvirker det også din mentale tilstand. Det er svært at føle sig mentalt i topform, når vægten stiger, musklerne forsvinder, og du er konstant træt. 

Her kan du tage en simpel test med 10 spørgsmål, som giver dig en anelse om, om du måske har testosteronmangel.

Tag T8-testen!  

Symptomerne på testosteronmangel kan skyldes andre problematikker. Oplever du symptomerne ovenfor, kan det altså også have andre årsager end manglende testosteron.

Vil du opretholde normale testosteronniveauer?

Dagligt indtag af T8 forsyner kroppen med zink, som er med til at opretholde normale testosteronniveauer i blodet, samt magnesium og vitamin B6, som er med til at mindske træthed og udmattelse. Magnesium bidrager til normalt energistofskifte, normal muskelfunktion og til normal psykologisk funktion. Mucuna pruriens kan bidrage til at styrke sexlysten og forbedre fertiliteten.

Bestil din første pakke T8 i formen herunder, og oplev de positive ændringer selv.

GRATIS

FRAGT

SIKKER

BESTILLING

HURTIG

LEVERING

T8 form #1

Prøv T8 i 60 dage

50% rabat – kun kr 174,-

Du bliver videresendt til en ordreformular udfyldt med oplysninger knyttet til dit telefonnummer. Her kan du læse mere om abonnement og vilkår, før du bestiller. Du bestiller ikke noget endnu.

Hvad sker der, når du bestiller?

I dag

Bestil nemt og prøv i 60 dage til halv pris.

5-7 dage

Hurtig levering. Fri fragt. Diskret forsendelse.

30 dage

Giv besked inden for 30 dage, hvis du ikke ønsker en ny forsendelse.

60 dage

Du modtager en ny forsendelse med 4 måneders forbrug til 174,- pr. måned (i alt 696,-).

Hvad sker der, når du bestiller?

I dag

Bestil nemt og prøv i 60 dage til halv pris.

2-3 dage

Hurtig levering. Fri fragt. Diskret forsendelse.

30 dage

Giv besked inden for 30 dage, hvis du ikke ønsker en ny forsendelse.

60 dage

Du modtager en ny forsendelse med 4 måneders forbrug til 174,- pr. måned (i alt 696,-).

Kilder:

**A Population-Level Decline in Serum Testosterone Levels in American Men

**Comparative study of millennials’ (age 20-34 years) grip and lateral pinch with the norms