Slip af med ølmaven – sådan!

Måske ligger din sixpack godt gemt under mavefedtet efter mange festlige aftener med en masse øl. For hver pint du drikker, får du 150 kalorier på samme tid. Men det er langt fra kun øl, der klæber om maven.

Alle former for kalorier, uanset om det kommer fra alkohol, sukkerholdige drikkevarer eller usunde kostvaner, kan øge mavefedtet. Især hos mænd har overskydende fedt en tendens til at samle sig som en ølmave omkring taljen.

Kiloene kommer snigende med alderen, og øl har ofte en indirekte effekt på din mave: Vi har nemlig tendens til at kombinere den afkølede IPA med usunde alternativer som pizza og chips.

Øl og testosteron  

Øldrikning kan forstyrre kroppens evne til at forbrænde fedt. Når du drikker alkohol, prioriterer leveren at forbrænde alkohol i stedet for fedt, og derfor sætter de overskydende kalorier sig omkring taljen.

Derudover er der en sammenhæng mellem højt alkoholforbrug og lave testosteronniveauer, som igen er forbundet med øget mavefedt

Læs også: Lavt testosteron? Her er 5 typiske årsager

Øl indeholder for eksempel fytoøstrogen og prolaktin – to kemikalier, der kan øge østrogenniveauet og reducere testosteron. Disse kemikalier findes almindeligvis i humle og byg, to af de mest almindelige ingredienser i øl.

3 gode råd til at slippe af med ølmaven

Desværre findes der ingen mirakelkur til at punktslanke maven alene. Men ved at forbrænde flere kalorier, end du indtager, kan du reducere den samlede fedtprocent i din krop – og dermed også reducere fedtmængden på din ølmave. Du behøver måske ikke engang lave så store ændringer:

Spis lidt sundere

Du kommer langt, hvis du reducerer dit ølforbrug. Men hvis du vil nå helt i mål med projekt “slip af med ølmaven”, bør du samtidig lave nogle simple kostændringer.

Du kan for eksempel forsøge at skære ned på de portioner, du spiser. I stedet for at spise fire stykker pizza, så prøv kun at spise to. Efterhånden som du vænner dig til mindre portioner, vil du mærke, at den nye vane bliver lettere at følge.

Tæl kalorier 

Kalorieberegning kan være en metode til at slippe af med ølmaven.

Det kan umiddelbart virke kompliceret at tælle kalorier i din mad. Men efterhånden som du får et overblik over mængden af ​​kalorier i den mad, du normalt spiser, bliver det nemmere.

Hvis du fx. har et dagligt indtag på 2500 kalorier, så vil du tabe dig 0,5 kilo om ugen ved at reducere dit kalorieindtag til 2000. Faktorer som alder, vægt, højde og aktivitetsniveau spiller dog også ind på dit kaloriebehov.

For en mere præcis beregning, kan du bruge denne smarte kalorieberegner.

Prøv at fylde flere grøntsager, frugter, fuldkorn og magre proteiner i din kost, og drik masser af vand.

Du bør også prøve at skære ned på forarbejdede fødevarer, fødevarer med højt sukkerindhold, højt indhold af hvedemel og mættet fedt. Din ølmave vil takke dig!

Slip af med ølmaven - kalorieberegner på tallerken
Kalorieberegning kan være en metode til at slippe af med ølmaven.

Mere aktivitet

Hvis du dyrker fysisk aktivitet, vil du øge dine chancer for at lykkes med at reducere din talje.

Du kan for eksempel prøve højintensiv intervaltræning, såsom en hurtig sprint efterfulgt af et kort hvil. Et studie i Journal of Obesity antyder, at denne træningsform er mere effektiv til at forbrænde fedt end mange andre træningsformer.

Et tip kan være at planlægge 30 minutters konditionstræning (cykling, jogging eller svømning) med moderat intensitet næsten dagligt, samt to dages styrketræning om ugen.

Derudover vil små ændringer som at vælge trappen i stedet for elevatoren eller tage flere korte gåture også påvirke din vægt og størrelsen på din ølmave på sigt.

Hvornår forsvinder ølmaven?

Hvor lang tid der går, før dit mavefedt forsvinder, afhænger af flere faktorer, såsom hvor mange kilo du vil tabe dig, hvor meget du træner og din kost.

Hvis du formår at reducere dit kalorieindtag med 500 kalorier om dagen, mens du samtidig forbrænder 500 kalorier hver dag, kan du forvente at tabe dig 0,5 kilo om ugen. Det svarer til 2 kilo om måneden.

Den sundeste måde at tabe sig på er ved gradvist at tabe sig, så kroppen har tid til at tilvænne sig. Så mindsker du chancen for hurtigt at tage på igen.

Læs også: Træt af yoyo-vægt? Din guide til varigt vægttab

Husk også, at du altså ikke behøver opgive øldrikkeriet helt. Du kommer langt, hvis du formår at reducere dit indtag. Og måske kan du erstatte noget af øllet med let øl?

Få en kickstart med T8

Hvis du har lave testosteronniveauer, kan det være ekstra svært at finde energi og overskud til at træne og spise sundere.

Dagligt indtag af kosttilskuddet T8 forsyner kroppen med zink, som hjælper med at opretholde normale testosteronniveauer i blodet, samt magnesium og vitamin B6, som hjælper med at mindske træthed og udmattelse. Magnesium bidrager også til normalt energistofskifte, normal muskelfunktion og normal psykologisk funktion. Mucuna pruriens kan bidrage til sexlysten.

Du vil mærke, at du får mere energi, lyst og overskud til at træne. Det er starten på en god cirkel og gode vaner.

Prøv T8 med 50% rabat ved at udfylde formularen her.

GRATIS

FRAGT

SIKKER

BESTILLING

HURTIG

LEVERING

T8 form #1

Prøv T8 i 60 dage

50% rabat – kun kr 174,-

Du bliver videresendt til en ordreformular udfyldt med oplysninger knyttet til dit telefonnummer. Her kan du læse mere om abonnement og vilkår, før du bestiller. Du bestiller ikke noget endnu.

Hvad sker der, når du bestiller?

I dag

Bestil nemt og prøv i 60 dage til halv pris.

5-7 dage

Hurtig levering. Fri fragt. Diskret forsendelse.

30 dage

Giv besked inden for 30 dage, hvis du ikke ønsker en ny forsendelse.

60 dage

Du modtager en ny forsendelse med 4 måneders forbrug til 174,- pr. måned (i alt 696,-).

Hvad sker der, når du bestiller?

I dag

Bestil nemt og prøv i 60 dage til halv pris.

2-3 dage

Hurtig levering. Fri fragt. Diskret forsendelse.

30 dage

Giv besked inden for 30 dage, hvis du ikke ønsker en ny forsendelse.

60 dage

Du modtager en ny forsendelse med 4 måneders forbrug til 174,- pr. måned (i alt 696,-).