Kan krydret mad øge dit testosteronniveau?

Undersøgelser tyder på, at der er en sammenhæng mellem, hvor godt en mand kan lide krydret mad og hans testosteronniveau.

Forskere ved universitetet i Grenoble gav 114 mænd mellem 18 og 44 år en tallerken kartoffelmos og bad dem smage maden til med så meget chilisauce og salt, som de ville.

Derefter foretog forskerne målinger af deltagernes mad, for at se, hvor meget de havde krydret maden. Der blev desuden taget spytprøver.

Læs også: Rigtig mandemad, som booster dit testosteronniveau!

Højere testoniveauer

Der blev observeret en positiv sammenhæng mellem niveauet af testosteron i spyttet og mængden af chilisauce, mændene havde hældt på kartoffelmosen.

Undersøgelsen afslørede altså, at de mænd, der hældte chilisauce på maden, havde højere testosteronniveauer end deres jævnaldrende, der var gået efter en mildere smag.

Man kunne imidlertid ikke se nogen sammenhæng mellem mængden af ​​salt i maden og testosteronniveauet. 

Resultatet er publiceret i en artikel kaldet “Some like it hot” i tidsskriftet Physiology and Behaviour.

Undersøgelsen tyder på, at der er en sammenhæng mellem testosteronniveauer og krydret mad.

Vidste du, at …?

Dagligt indtag af T8 forsyner kroppen med zink, som bidrager til at opretholde normale testosteronniveauer i blodet, samt magnesium og vitamin B6, som bidrager til at mindske træthed og udmattelse. Magnesium bidrager til normalt energistofskifte, normal muskelfunktion og til normal psykologisk funktion. Terminalia chebula kan hjælpe med at opretholde en stærk libido.

Prøv T8 i 60 dage

50% RABAT – KUN 174,-

Indtast dit telefonnummer

Du vil blive sendt videre til en ordreformular, udfyldt med oplysninger knyttet til dit telefonnummer. Her kan du læse mere om abonnement og vilkår, før du bestiller. Du bestiller ikke noget endnu.