Bukkehorn: ældgammel hemmelighed for sundhed

Denne unikke plante siges at have en række sundhedsmæssige fordele, og er meget brugt som krydderi i madlavning. Både frø og blade er spiselige – frøene smager sødt som ahornsirup, hvis de rystes let i gryden.

Bukkehorn eller Trigonella foenum-graecum, som det hedder på latin, er en plante, der vokser omkring Middelhavet og i Sydasien. Den kan strække sig halvanden meter over jorden, har lysegrønne blade, hvide blomster og det er især frøene, der er populære i både indiske og thailandske retter.

Bukkehorn er også det ældste brødkrydderi, vi kender til, og bruges blandt andet i naanbrød og egyptisk fladbrød. Frøene kan også bruges i salater.

Derudover har planten været brugt i tusinder af år i alternativ og kinesisk medicin som et vidundermiddel for bedre sundhed.

Gammel tradition

Det siges, at frøene kan øge produktionen af ​​modermælk hos ammende kvinder, og det skulle være godt for urolig fordøjelse. Ikke mindst skal det gøre godt for huden. Dette er blot nogle af grundene til, at det er blevet brugt terapeutisk i århundreder, herunder i traditionel arabisk, græsk og indisk medicin.

Frøene af bukkehorn har faktisk en bittersød smag, men når de rystes let får de en sød eftersmag af karamel eller ahornsirup. Derfor er de så populære som krydderier i madlavningen i blandt andet supper, brød og gryderetter. De giver en god og fyldig smag til mange kulinariske retter.

Bladene af bukkehorn kan bruges både friske og tørrede i madlavningen.

I Indien spises bukkehorn også som grøntsag.

Et afrodisiakum

Planten har også i mange år været set som et muligt afrodisiakum, altså at den skulle kunne øge seksualdriften. Så bør man dog spise store mængder af planten.

For at lave urtete af bukkehorn kan du bruge to teskefulde frø til ¼ liter vand. Det anbefales, at du først hælder koldt vand over frøene, og lader dem blive bløde i fem timer. Bagefter varmes blandingen op og koges i et minut, inden frøene filtreres, og teen er klar til at drikke.

Man kan drikke 2-3 kopper dagligt bukkehorn. Smagen bliver endnu bedre, hvis du tilsætter lidt honning, pebermynte eller citron.

Udover at bukkehorn er meget brugt til en række helbredsproblemer, bruges det også i kosmetik som sæbe og shampoo.

Rig på protein

Planten indeholder 23-26% protein, 6-7% fedt og 58% kulhydrater. Det er også en god kilde til både jern og calcium.

Bukkehorn som kosttilskud

T8 er et kosttilskud, der indeholder hele 200 mg bukkehorn. Bukkehorn kan hjælpe med at opretholde et normalt blodsukker, et normalt blodsukkerniveau som en del af en sund livsstil

og til et normalt glukoseniveau. Ydermere dækker T8 din daglige dosis zink, magnesium og vitamin B6. Zink hjælper med at opretholde normale testosteronniveauer i blodet, magnesium og vitamin B5 hjælper med at reducere træthed og udmattelse.

Prøv T8 i 60 dage

50% RABAT – KUN 174,-

Indtast dit telefonnummer

Du vil blive sendt videre til en ordreformular, udfyldt med oplysninger knyttet til dit telefonnummer. Her kan du læse mere om abonnement og vilkår, før du bestiller. Du bestiller ikke noget endnu.

Ingen forudbetaling

Ingen købsforpligtelser

14 dages returret

Gratis fragt